Amic lector, amiga lectora encetem aquest bloc, amb petits nuclis de cent paraules que volen recrear els personatges, les actituds i les vivències que poblen un centre escolar, veritable calidoscopi efervescent, microcosmos que reprodueix en miniatura la complexitat del món exterior, univers febril i múltiple on escenifiquem dia rere dia els nostres esforços, les nostres angoixes, els nostres somnis.

dilluns, 6 de desembre del 2010

5 - PERSPECTIVES - I

Palplantat davant les reixes que voregen el pati de jocs, un home vell guaita les corredisses dels adolescents a l’hora del pati. Recorda que ell també jugava amb els companys, allà al seu poble, quan el seu pare el va anar a buscar. Adéu a l’aprenentatge escolar, el necessitava per ajudar-lo al camp. Després vindria l’emigració des del camp andalús a les indústries catalanes, els fills, el néts. Mira els adolescents i voldria ser un d’ells mentre a l’altra banda del pati un noi desencisat somnia deixar aviat l’escola per ingressar en el món laboral tan aviat com pugui.

1 comentari:

  1. Jo crec que d'avis tots ho acabarem siguent, i que tal com ha fet l'avi del comte, crec que nosaltres també arrivara un dia que també ho farem

    ResponElimina